Bitcoins

Chainalysis mottar $ 100 millioner i finansiering

Chainalysis mottar $ 100 millioner i finansiering til en verdi på $ 1 milliard

Etter å ha opparbeidet seg et rykte på kryptoverset, samlet Chainalysis $ 100 millioner risikokapital, og ble et $ 1 milliard blockchain-selskap.

Blockchain rettsmedisinske firma Chainalysis kunngjorde i dag at de hadde samlet inn $ 100 millioner i investeringer for å utvide omfanget av virksomheten.

Dette ville være Chainalysis ‚tredje finansieringsrunde på 6 år siden lanseringen. Nå har selskapet oppnådd en verdsettelse på over 1 milliard dollar.

Addition Leads Chainalysis ’siste finansieringsrunde

Denne serie C-runden ble ledet av Addition, et investeringsselskap grunnlagt av den tidligere Tiger Global Management-investoren Lee Fixel. Andre Profit Revolution tidligere investorer ble også med, inkludert Accel, Benchmark og Ribbit.

Michael Gronager, medstifter og administrerende direktør i Chainalysis, snakket entusiastisk etter suksessen med denne runden. Han bemerket at disse midlene vil bidra til å utvide selskapets virksomhet og være til fordel for investorene, spesielt Addition, som injiserte den mest betydelige mengden penger. Alt takket være Chainalysis ‚kontrakter med flere private og offentlige etater på jakt etter hva som skjer i blockchain:

Når han snakket om denne finansieringsrunden, sa Gronager på erklæringer utarbeidet av en offisiell PR:

“Offentlige etater og privat sektor trenger de riktige dataene, verktøyene og innsiktene for å ha ansvarlig tilsyn med og delta i kryptovalutaøkonomien. Vi har etablert et nettverk av offentlige etater i over 30 land og mer enn 250 av de viktigste virksomhetene rundt om i verden. Våre partnere i Addition forstår kraften i plattformen vår og er en naturlig partner for denne neste vekstfasen.

Og uten tvil ser det ut til at investorene har slått merke. Selskapet vokser raskt og leverer ikke. Selv om det ikke er noen offisielle tall, anslår Forbes at Chainalysis utgjorde omtrent 8 millioner dollar i fortjeneste i løpet av 2018, og vokste nesten 100% i 2019 og forventet å rapportere lignende vekst år etter år frem til 2022.

Sporing av det sporbare

Chainalysis har blitt kjent i kryptoøkosystemet for sin effektivitet i å spore transaksjoner på blockchain, løse kriminalitet og gi viktig innsikt om tilstanden til kryptovalutaer i dag.

Nylig har Chainalysis, i forbindelse med dataregistreringsselskapet Integra Fec. mottok en samlet $ 1,25 millioner kontrakt fra IRS for å lage verktøy for å lette sporing av transaksjoner i Monero og på Bitcoin Lightning Network.

Et annet selskap som er i løpet av å utvikle et verktøy som kan spore Monero, er Ciphertrace. I forrige uke arkiverte blockchain-analyseselskapet to patenter rettet nettopp mot å løse dette problemet. Ciphertrace har også kontrakter med amerikanske myndigheter.

Imidlertid er det fortsatt ingen magisk løsning for å spore disse personvernfokuserte løsningene. Chainalysis har vært hemmelighetsfull om resultatene mens Ciphertrace ennå ikke har mottatt offisiell patentgodkjenning og ikke har delt noen store detaljer om utviklingen.

Med denne finansieringsrunden vil Chainalysis også oppfylle en indirekte prognose fra Forbes, tilbake i juli 2020, satte medieselskapet Chainlaysis på sin neste milliard-dollar oppstartsliste. Det var det første blockchain-selskapet som noensinne kom seg inn på en så prestisjefylt liste.

Ser ut som kriminalitet lønner seg, selv om det skjer i blockchain.