Bitcoins

De prijscorrectie van Bitcoin herschrijft de relatie met de alts

De cryptocurrency markt was tot voor kort een geweldige plek voor handelaren. In het weekend was er een grote correctie-instelling in de markt, die de bestaande trends in de markt veranderde. Toen de prijs van Bitcoin afbrokkelde onder $12k, duwde de ongekende druk in de markt zijn waarde kortstondig onder $10k. Het laagste prijsniveau dat BTC in de loop van de correctie zag, was $9.825. De prijs slaagde er echter in het prijsniveau van $10.000 te overtreffen en handelde op dit moment op $10.175.

Hoewel BTC de afgelopen week bijna 13% van zijn waarde verloor, wordt het nieuwe consolidatiepunt als een positief teken gezien. Door de lage volatiliteit heeft Bitcoin het beter gedaan dan andere digitale activa in de markt, maar het laat nog steeds een slechte prestatie zien van -13%.

Small-cap activa presteerden eind augustus beter dan andere crypto-indices en rapporteerden een rendement van 51%. In de eerste week van september was het hoogtepunt bereikt, maar de small-cap activa stonden weer op de achterbank, omdat ze pas na een week met 25% waren gedaald.

Deze dalende waarde van de gehele crypto-markt benadrukte ook de afnemende correlatie tussen Bitcoin en andere grote cryptos.

De bovenstaande grafiek gaf een duidelijke daling aan in de correlatiecoëfficiënt van de belangrijkste digitale activa met Bitcoin. Zo was de correlatie tussen Bitcoin en Ethereum op 7 september 0,893, wat nu is gedaald tot 0,8416. Op dezelfde manier is de correlatie tussen Bitcoin en Litecoin afgenomen tot 0,8548.

Chainlink [LINK] daarentegen deelde al een beperkte correlatie met Bitcoin. Op 7 september was de correlatie tussen Bitcoin en LINK 0.6695, die op 8 september verder werd verlaagd naar 0.5511. Hoewel deze correlatie nodig was, heeft het een hoge correlatie tussen Bitcoin en andere belangrijke altsoorten bereikt en het kan enige tijd duren voordat deze correlatie is hersteld.

Terwijl het sentiment in de markt, net als andere meetgegevens, ook een plotselinge verandering liet zien.

Volgens de waarnemingen van Arcane Research is de Angst- en Hebzuchtindex, die vorige week op 80 stond, in één dag gehalveerd als gevolg van de correctie in de markt. De indicator bevond zich nu in het angstige gebied na meer dan een maand in „Extreme Greed“ te zijn geweest.